Stoian Diana Paula

„Realitatea nu este ceea ce ni se intamplă, ci este ceea ce facem cu ceea ce ni se intamplă” (A.Huxley)

Sunt psiholog încă din 1995, iar debutul meu profesional a avut loc la o școală ajutătoare. Acolo am descoperit, ca proaspăt absolvent, ce relație extraordinară se poate crea cu copiii și ce satisfacții imense îți poate oferi activitatea orientată către rezolvarea problemelor acestora. 

Din 1996 până în 2001 am lucrat în mediul organizațional, în domeniul selecției și evaluării personalului, crearea de politici și proceduri de resurse umane, consiliere psihologică/coaching. Aici am înțeles că organizațiile au un suflet: se nasc, cresc, iar apoi se pot „îmbolnăvi” sau pot suferi. Au nevoie de tratamente, de îngrijire, sau mai degrabă de soluții strategice, pentru a ieși din situațiile dificile sau pentru a gestiona etapele foarte delicate ale schimbării.

Am continuat din 2001, la propriul Cabinet de psihologie apoi în cadrul Psyquest Consult, să mă ocup de mediul organizațional, colaborând cu diverse firme, dar am simțit nevoia să mă dedic și activității clinice pentru care am avut o atracție puternică încă din orele de practică efectuate în timpul facultății. Am colaborat și cu gradinițe și școli realizând intervenție terapeutică atât cu copiii și părinții cât și cu cadrele didactice în vederea optimizării comportamentului copiilor și a performanțelor școlare. O provocare imensă a fost domeniul psihologiei sportive, în momentul în care am elaborat și implementat Programul de ameliorare a performanţelor individuale şi de grup ale sportivilor de la echipa de fotbal de sală al Atletic Club Bucuresti.

M-am atestat ca și Psiholg Specialist în Psihoterapii scurte şi cognitiv-comportamentale chiar din februarie 2006 la Colegiul Psihologilor din România în urma formării parcurse din 2001 până în 2004.
În 2003 am descoperit Școala de Specializare în Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo –Italia (Strategic Therapy Center-Training School in Brief Strategic Therapy; Research & Development, Training and Consulting Institute – Italia) în timpul unei Conferințe Europene de Psihoterapie Scurtă Strategică și Sistemică organizată chiar în Arezzo.

Am fost impresionată de prelegerile domnului profesor Giorgio Nardone, dar și de originalitatea și mai ales de rezultatele metodei sale terapeutice. Prin urmare, deja din 2004 eram „elev” la această școală, iar în 2007 am absolvit-o. Apoi am urmat cursurile de formatori ai acestei școli de specializare în psihoterapie.


Acum, spun cu mândrie că sunt singurul absolvent, dar totodată formator, supervizor  și afiliat din România al acestei școli prestigioase în lume.


Începând din  2010 am reușit să organizez în țara noastră Programe de Formare Profesională susținute chiar de formatorii italieni, atestate de către Colegiul psihologilor din România, iar în 2014,am înființat Asociația „Centrul de Terapie Strategică” din România, cu activitatea avizată de Colegiul Psihologilor din România. Astfel, prin intermediul asociației, Modelele operative originale ale Profesorului Giorgio Nardone sunt accesibile celor care doresc să devină psihoterapeuți în specializarea Psihoterapie Scurtă Strategică sau celor care își doresc perfecționarea profesională prin programe de formare profesională continuă.

Pentru a avea acces la informatii chiar de la profesorul Giorgio Nardone, am organizat conferințele:
2012 – „DIALOGUL STRATEGIC: A  IMPLICA, A CONVINGE, A GHIDA, A VINDECA – Tehnici avansate de comunicare persuasivă în psihoterapie pentru a obţine cele mai bune rezultate cu cel mai mic efort”;

2014 – „CĂLĂRIND PRORPIUL TIGRU - Psiho-capcane versus Psiho-soluții și Rezolvarea Strategică de Probleme utilizând arta strategemelor” și Lansarea cărții tradusă în limba română: ”Călărind propriul tigru” scrisă de Giorgio Nardone.

2015  - „ORGANIZAȚIA ÎNVINGĂTOARE”; ”A AJUTA PĂRINȚII SĂ-ȘI AJUTE COPIII: PROBLEME ȘI SOLUȚII”; ”DACĂ EXISTĂ O PROBLEMĂ EXISTĂ ȘI SOLUȚIE: REZOLVAREA STRATEGICĂ DE PROBLEME (PROBLEM SOLVING STRATEGICO)


SPECIALIZĂRI:
Formare de 4 ani în „Psihoterapie Scurtă Strategică” la School in Brief Strategic Therapy (Școala de Specializare în Psihoterapie Scurtă Strategică, recunoscută de M.I.U.R (Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca din Italia) și Consiglio Nazionale Ordine Psicologi din Italia în cadrul  Research & Training and Psychotherapy Institute din Arezzo Italia;
Curs de formator în cadrul Training School in Brief Strategic Therapy; Research & Development, Training and Consulting Institute din Arezzo Italia;
Formare în „Psihoterapii scurte şi cognitiv-comportamentale” – București România;
Formare în „Hipnoză clinică şi terapie ericksoniană” – București, România;
Formare modulele 1 şi 2 din cadrul cursurilor “Rational-Emotive & Cognitive-Behavioral Theory and Tehniques” Albert Ellis Institute organizate de Institutul Internaţional de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mentală Aplicată, (Universitatea Babeş-Bolay Cluj-Napoca) şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive din România.

STOIAN Diana Paula 

Psihoterapeut principal în specialitatea ”Psihoterapie Scurtă Strategică”;                                             

Afiliat oficial  - „Centro di Terapia Strategica” din Arezzo -Italia, condus de Prof. Giorgio NARDONE; https://www.centroditerapiastrategica.com/psicoterapeuti/

Formator și supervizor oficial al ”Centro di Terapia Strategica” din Arezzo -Italia și al Asociației ”Centrul de Terapie Strategică” din România

 

Reprezentant în România al „Centro di Terapia Strategica” - Arezzo (Italia);

Coordonator al Cursurilor de formare profesională în Psihoterapie Scurtă Strategică.

 

Adresă: B-dul Corneliu Coposu nr.51, ap.7, sector 3, Bucuresti, România

Telefon: 0723 275 275 ; Fax: 021 318 4935 

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.centruldeterapiestrategica.ro